Zoeken

Marokko verijdelt nieuwe aanval van Polisario

18 november 2023 - 17:30 - Marokko

©

Het Marokkaans leger zou een nieuwe aanval van het Polisario Front hebben verijdeld door met een bewapende drone een Grad-raketlanceerder van de onafhankelijkheidsbeweging te vernietigen. De aanval moest plaatsvinden in de Marokkaanse Sahara.

Volgens Forum Far Maroc heeft de Marokkaanse drone op zaterdag 11 november het voertuig geraakt dat de Grad-raketlanceerder en een ander voertuig met Polisario-milities vervoerde. Zij waren van plan een aanval uit te voeren op Smara vanuit de bufferzone. Deze verijdelde aanval zou meerdere doden en gewonden tot gevolg hebben gehad.

Lees ook: Polisario probeert aanval op Smara te rechtvaardigen

Defensa herinnert eraan dat het Polisario de afgelopen weken zeker twee aanvallen heeft uitgevoerd op de stad Smara. Bij de eerste aanval op 28 oktober vielen één dode en drie gewonden, allen burgers. Bij de tweede aanval op 5 november vielen geen slachtoffers, maar bewoners van de stad meldden explosies nabij de luchthaven, waar een Marokkaanse militaire basis gevestigd is.

Lees ook: Aanval Polisario in Smara: Marokko bereidt reactie voor

Marokko heeft nog geen resultaten gepubliceerd van de juridische onderzoeken naar de aanvallen in Smara die door het openbaar ministerie zijn aangekondigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team