Zoeken

Nederland: politieagenten die zich Marokkanenverdelgers noemden gestraft

3 december 2019 - 14:50 - Wereld

©

Tien politieagenten uit Den Haag die zich in een groep op WhatsApp de "Marokkanenverdelgers" noemden, zijn door de politieleiding gestraft. Een agent werd per onmiddellijk ontslagen.

Alle agenten werkten op bureau Hoefkade. De straffen die hen werden opgelegd gaan van een waarschuwing tot ontslag met onmiddellijke ingang.

De agent die werd ontslagen en drie van zijn collega’s waren in 2018 betrokken bij een brutale arrestatie waarbij onnodig geweld was gebruikt. De vier logen over het verloop van de arrestatie. Het slachtoffer werd zelfs op het politiekantoor door één van de agenten gefilmd. Twee agenten kregen een voorwaardelijk ontslag met een proeftijd van drie jaar. De vierde agent die het slachtoffer filmde moet 47 verlofuren inleveren.

Alle betrokken agenten die in dienst werden gehouden werden naar andere politiebureau’s gestuurd en mogen niet meer naar de Hoefkade terugekeren. Dat bericht het AD.

De zaak kwam onder meer aan het licht dankzij politiechef Fatima Aboulouafa. De jonge vrouw werkte op de Hoefkade alvorens politiechef in Leiden te worden. Ze werd op non-actief gezet na het racisme binnen de Nederlandse politie op sociale media aan de kaak te hebben gesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team