Zoeken

Twee verdachten opgepakt voor vergismoord Mohammed Bouchikhi (17) in Amsterdam

28 januari 2020 - 12:10 - Wereld

©

De Nederlandse politie heeft de arrestatie aangekondigd van twee verdachten voor de moord op de 17-jarige Marokkaanse Nederlander Mohammed Bouchikhi in Amsterdam in januari 2018.

Bouchikhi werd in een buurthuis in Amsterdam waar hij stage liep doodgeschoten. Onderzoek toonde aan dat hij niet het doelwit was. De daders waren op zoek naar Gianni L., die bij de schietpartij zwaargewond raakte maar overleefde.

Mohammed overleed kort na de schietpartij aan zijn verwondingen. Zijn lichaam werd naar Marokko gerepatrieerd en in Berkane begraven. Honderden mensen waren aanwezig voor de uitvaart, waaronder de burgemeester van Berkane en een zeventigtal mensen uit Nederland.

Een van de verdachten die werden aangehouden is de 26-jarige Emylio G. Hij werd eerder al gearresteerd maar opnieuw vrijgelaten. Hij is vermoedelijk één van de schutters. De tweede verdachte is een 26-jarige vrouw uit Zwanenburg.

De rechter-commissaris heeft Emylio G. intussen in bewaring gesteld. De vrouw werd voorwaardelijk vrijgelaten maar blijft verdachte.

De Nederlandse politie had in juni 2018 een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot de daders van de vergismoord op Mohammed Bouchikhi zal leiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team