Zoeken

Leidse politiechef Fatima Aboulouafa wil de politiek in

14 januari 2021 - 12:40 - Wereld

©

Bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer wil de voormalige Leidse politiechef, Fatima Aboulouafa, de politiek in. Ze staat ze op de vierde plek van de NIDA-lijst. Aboulouafa had binnen de Haagse politie aandacht gevraagd voor misstanden en werd naar aanleiding daarvan op non-actief gezet.

Fatima Aboulouafa werd op non-actief gezet nadat ze meermaals aandacht had gevraagd voor misstanden zoals racisme, machtsmisbruik en het pesten binnen de politie. Nu.nl schrijft dat agenten op het bureau in de Haagse Schilderswijk zich schuldig zouden hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag onder meer door zichzelf de naam ’Marokkanenverdelgers’ toe te kennen.

Dit gebeurde in het politiebureau Hoefkade. Daar zouden Haagse agenten in appgroepen spreken over "tere zieltjes" met betrekking tot klokkenluiders. Ze klaagden ook over "soft links gedoe" en noemden personen met een migratieachtergrond die worden bevorderd bij de politie "goudzoekers".

De politie vond geen geschikte positie voor Abdoulouafa binnen het korps, waardoor ze in mei stopte. Ze heeft nu dus besloten om de politiek in te gaan. Ze gaat dit doen bij het door de islam geïnspireerde NIDA. Deze partij zit al in de Haagse gemeenteraad en doet op 17 maart voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team