Zoeken

Moslima na brutale arrestatie weer vrij in Frankrijk

23 oktober 2019 - 14:30 - Wereld

©

De vrouw die op 18 oktober met veel geweld door de politie was gearresteerd in het Franse Seine-Saint-Denis, is na 48 uur weer vrijgelaten.

Tijdens de arrestatie van de vrouw werd haar hond, een kruising tussen een labrador en een pitbull, doodgeschoten. Het dier zou "agressief" zijn geweest tegen de agenten, volgens een verklaring van de Franse politie.

Het parket van Bobigny in Parijs bericht dat de 35-jarige vrouw werd aangeklaagd voor verzet en bedreigingen tegen de politie.

De vrouw zou de trambaan zijn opgereden om een file auto’s voorbij te steken, wat tot haar arrestatie zou hebben geleid. Beelden van de arrestatie en het brutale optreden van de politie zorgden voor veel controverse in Frankrijk. Het gedrag van de agenten werd als islamofoob en racistisch beschouwd.

Hosni Maati, advocaat van de vrouw, heeft aan de media laten weten dat zijn cliënte had toegegeven dat ze een verkeersovertreding had gepleegd en zich tegen de agenten had verzet, maar stelt dat ze geen geweld had gebruikt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team