Zoeken

Nederland bedankt Marokko na arrestatie Ridouan Taghi

23 december 2019 - 18:02 - Marokko

©

Nederland heeft de Marokkaanse veiligheidsdiensten bedankt voor hun hulp bij het opsporen van Ridouan Taghi. De Mocro-maffia leider werd begin vorige week in Dubai gearresteerd.

Hespress bericht dat de korpschef van de landelijke politie telefonisch contact heeft gehad met de baas van de Marokkaanse veiligheidsdienst DGSN Abdellatif Hammouchi om hem te bedanken.

Eerder werd al bekend dat Marokko een belangrijke rol had gespeeld in het onderzoek naar Taghi en Razzouki. Beiden werden gezocht voor de schietpartij in het café La Crème in Marrakech waarbij de zoon van een rechter per vergissing werd doodgeschoten.

Volgens de Nederlandse autoriteiten hadden de Marokkaanse veiligheidsdiensten na de vergismoord de jacht geopend op de 42-jarige Taghi, die zich de afgelopen maanden schuil zou hebben gehouden in een villa in Dubai.

Ridouan Taghi, verdacht van meerdere liquidaties en internationale cocaïnehandel, werd twee dagen na zijn arrestatie ’s nachts naar Nederland meegenomen. Hij wordt sindsdien in de gevangenis van Vught vastgehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team