Zoeken

Naoufel (6) terug thuis na ernstige aanrijding in Den Haag

30 oktober 2022 - 19:00 - Wereld

©

De 6-jarige Naoufel raakte levensbedreigend gewond nadat een automobilist hem aan een kruispunt in Den Haag schepte en doorreed. Drie weken later herstelt hij volgens zijn familie boven verwachting snel.

Het jongetje lag zo’n drie weken levensgevaarlijk gewond in het ziekenhuis, nadat hij door een 19-jarige automobilist werd geschept. Naoufel brak zijn nek, scheurde zijn milt en nier en zijn longen waren beschadigd. Maar inmiddels praat de jongen weer en is zijn motoriek goed. Vorige week vrijdag mocht hij terug naar huis, schrijft het AD. "Als je hem nu ziet, lijkt het net een jongetje waar niks mee is gebeurd. Hij herstelt boven verwachting snel. Het is echt bijzonder", vertelt neef Tarik El Yahiaoui.

Lees ook: Haagse Naoufel (6) ontwaakt uit coma na aanrijding, verdachte vrijgelaten

Dit weekend organiseert de familie een welkom thuis-feestje voor Naoufel. "Hij is er zo goed vanaf gekomen", vertelt El Yahiaoui. "Hij lijkt weer de oude en kan eigenlijk bijna alles." De familie kreeg veel steun van vrienden en familieleden en veel van hen komen ook naar het feest om het jongetje te vieren. "Dat is heel mooi. We verwachten misschien wel tweehonderd man. Veel mensen wilden weten hoe het met hem ging: hoe gaat het revalideren; hoe voelt Naoufel zich; heeft hij iets aan het ongeluk overgehouden? Toch hebben we dat in het begin een beetje afgehouden omdat we wilden zien hoe het ging, maar nu kan het. Dus er komen veel mensen langs om hem eindelijk te zien", vertelt El Yahiaoui.

Lees ook: Haagse Naoufel (6) zes dagen na aanrijding kort wakker

Naast de familie is ook Naoufel zelf blij dat hij weer thuis is. Hij kan weer spelen en tijd doorbrengen met gamen, zijn favoriete bezigheid. "Het had heel anders kunnen lopen." Dat wil niet zeggen dat Naoufel helemaal de oude is, en het is ook nog maar de vraag of hij dat ooit weer helemaal wordt. "Wat hij daar dus aan overhoudt is lastig te zeggen. We kijken het aan: we moeten zijn dagelijkse ritme weer oppakken en het allemaal zo normaal mogelijk houden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team