Zoeken

Haagse Naoufel (6) in coma na aanrijding, dader meldt zich

8 oktober 2022 - 11:00 - Wereld

©

Tarik is al dagen in schok. Zijn 6-jarige neefje Naoufel raakte ernstig gewond bij een aanrijding in Den Haag en vecht voor zijn leven. Onbegrijpelijk is dat de bestuurder gewoon doorreed. Hij meldde zich twee dagen later bij de politie.

De familie was op weg om te gaan winkelen. Op bewakingsbeelden van een winkelier is te zien hoe het jongetje wacht tot het stoplicht op groen springt en vervolgens als eerste naar de andere kant sprint. Voordat Naoufel de stoep aan de andere kant kon bereiken, werd hij aangereden door een auto die door rood licht reed. De jongen vloog door de lucht en landde meters verderop op de weg. De dader remde niet eens en reed gewoon door met dezelfde snelheid. Het jonge slachtoffer is naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Lees ook: Gorinchemse Mohammed verdacht van opzettelijke aanrijding fiets

Tarik wil de ouders van Naoufel geen minuut alleen laten. Hun zoontje ligt zwaargewond in het ziekenhuis en is al twee dagen in coma. Naoufel is een vechter, zegt Tarik. "Hij is heel sterk en vecht heel hard voor zijn leven. Maar hoe groot de schade is, weten we niet." De familie is dankbaar voor de enorme steun van buren, vrienden, helpers, verzorgers en zelfs vreemden. Tarik roept ook iedereen op om de video van de aanrijding, die momenteel circuleert op sociale media, niet te delen. "Het incident is gewelddadig genoeg. We willen niet dat zijn broers en zussen ermee in contact komen."

Lees ook: Tanger: daders opzettelijke aanrijding opgepakt dankzij video op internet

De politie deed er alles aan om de verdachte op te sporen. Zowel het lokale televisiestation als Opsporing Verzocht vestigden onmiddellijk de aandacht op de zaak. Kort na de uitzending werden vijftien tips ontvangen. Het voertuig werd vrijdag gevonden. De 19-jarige bestuurder meldde zich ook bij de politie. Het is niet duidelijk of hij dat deed voordat de auto werd gevonden. Hij werd in bewaring gesteld en wordt door de politie gehoord.

Bladna.nl