Zoeken

Politie Den Haag zoekt getuigen van moord op Karim El Kadi

9 maart 2023 - 21:00 - Wereld

©

De 40-jarige Karim El Kadi overleed ruim twee weken geleden nadat hij werd neergestoken in het portiek van een flat aan de Erasmusweg in Den Haag. De politie heeft nog veel vragen over wat er is gebeurd en is op zoek naar getuigen.

Op zondag 26 februari rond 18.15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen. Ze vonden de zwaargewonde Karim El Kadi in het portiek. Hij bleek te zijn neergestoken en overleed later die avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een Team Grootschalige Opsporing van de politie doet onderzoek naar zijn dood, maar er werden nog geen heldere aanknopingspunten gevonden.

Lees ook: Belgische politie doet getuigenoproep voor moordverdachte Mohamed-Amine Dardour

Daarom gaf de politie dinsdagavond zijn naam en foto vrij. "Het onderzoeksteam heeft nog geen idee wat zich in het portiek heeft voorgedaan en hoeveel personen mogelijk bij het incident betrokken zijn geweest", schrijft de politie in een bericht. "We houden vooralsnog alle opties open", zegt een woordvoerder van de politie in het AD. "Daar kunnen we de hulp van het publiek goed gebruiken. Was het een gerichte, persoonlijke actie of is er totaal iets anders aan de hand? Alle informatie is welkom."

Omdat Karim een Marokkaanse achtergrond heeft, heeft de politie de getuigenoproep op sociale media en ook flyers in het Arabisch gedeeld. Daarmee hopen ze bekenden van Karim te spreken. "Wij willen meer weten over het slachtoffer en zijn op zoek naar mensen die hem goed kenden en daarover kunnen vertellen. Waar hield hij zich mee bezig en met wie ging hij om? Dat zijn vragen die we graag beantwoord hebben", zegt de woordvoerder.

Lees ook: Nabil en vriendin al week vermist in Frankrijk

Naast informatie over Karim El Kadi zelf, is de recherche ook op zoek naar specifieke getuigen. Van een aantal mensen die op zondagavond 26 februari op de Erasmusweg waren, zijn er namelijk beelden vastgelegd op camera. Omdat het getuigen betreft wordt hun gezicht in de opsporingsprogramma’s geblurd. Het gaat om drie vrouwen met buggy’s en twee fietsers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team