Zoeken

Haagse Naoufel (6) zes dagen na aanrijding kort wakker

10 oktober 2022 - 18:00 - Wereld

©

De 6-jarige Naoufel raakte zwaargewond nadat hij in Den Haag werd aangereden door een bestuurder die aan een hoge snelheid door een rood licht reed. Hij werd eerst in coma gehouden, maar de artsen probeerden hem al een paar dagen wakker te krijgen, toen hij zaterdag even wakker werd.

Zes dagen na de aanrijding op een zebrapad in Den Haag, is de kleine Naoufel voor het eerst even wakker geworden. Hij werd aanvankelijk in coma gehouden, maar artsen in het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis probeerden hem al vier dagen wakker te krijgen, voordat hij eindelijk zijn ogen opende gedurende een paar minuten.

Lees ook: Haagse Naoufel (6) in coma na aanrijding, dader meldt zich

Zijn neef, Tarik El Yahiaoui, vertelt dat de familie van de jongen zeer verheugd is over het goede nieuws, maar ook beseft dat het nog zeer broos is. "Hij kon nog niet praten, maar het is wel een stap vooruit. Hij is daarna weer gaan slapen. We hopen dat het de komende dagen steeds beter gaat en dat hij dan wakker kan blijven. Het is een kleine vooruitgang, maar biedt grote hoop op dat hij straks misschien weer de oude kan zijn."

Lees ook: Marokkaans kind maakt fatale val in Zwitserland

Het ongeluk zorgde voor veel boze reacties in Den Haag. Naoufel was vorige week maandag samen met zijn familie aan het winkelen. Nadat het licht op groen stond, staken ze over op een zebrapad, maar het kind werd geschept door een auto die aan een enorme snelheid door de rode lichten reed. Vijf dagen later meldde een 19-jarige man zich bij de politie en op dezelfde dag werd ook de auto van de doorrijder gevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team