Zoeken

Haagse Naoufel (6) ontwaakt uit coma na aanrijding, verdachte vrijgelaten

13 oktober 2022 - 15:00 - Wereld

©

Het zag er niet goed uit voor de 6-jarige Naoufel, die begin vorige week werd geschept door een automobilist in Den Haag, maar de jongen ontwaakte inmiddels uit zijn coma. De 19-jarige verdachte is voorlopig vrij en mag thuis zijn proces afwachten.

De kleine Naoufel werd vorige week maandag op een zebrapad in Den Haag geschept door een automobilist die door rood reed. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Zijn nek is gebroken en hij liep verschillende interne verwondingen op. Hij werd door artsen in coma gehouden tot woensdag. Naoufel werd niet meteen wakker, maar is sinds dinsdag, tot grote opluchting van zijn familie, weer bij bewustzijn, schrijft het AD.

Lees ook: Haagse Naoufel (6) in coma na aanrijding, dader meldt zich

De revalidatie van Naoufel is intussen begonnen. Het feit dat hij niet praat baart zijn familie nog wel zorgen, temeer omdat de reden daarvoor onduidelijk is. "Het kan een trauma zijn of een andere reden. Hij reageert wel op vragen. We hopen daarom dat het later weer goed komt", zegt zijn neef Tarik El Yahiaoui. Zijn neefje zou nog veel pijn hebben, maar de artsen vinden dat hij goed herstelt. "Ze weten alleen niet of hij hier op de langere termijn klachten aan overhoudt. Maar ze zijn blij dat hij contact maakt. Hij wilde ook uit bed, heeft zijn ogen open en is actief." Ondanks de vele verzoeken, vinden de familie en de artsen het niet verstandig om nu al veel bezoek te ontvangen. "Hij moet nu eerst revalideren. Maar als hij dadelijk weer thuis komt, zijn we van plan om een groot feest te geven. Dan is iedereen welkom."

Lees ook: Haagse Naoufel (6) zes dagen na aanrijding kort wakker

De verdachte van de aanrijding wordt vervolgd, maar zal op dit moment niet in voorarrest worden gehouden, dat heeft het Openbaar Ministerie aan de familie van Naoufel laten weten. De 19-jarige bestuurder die zichzelf aanmeldde bij de politie, werd woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris, maar justitie zag geen juridische reden om hem langer in voorarrest te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team