Zoeken

Nabil Aoulad Ayad, van beatboxer tot succesvolle stand up comedian

11 januari 2024 - 10:00 - Cultuur

©

Nabil Aoulad Ayad, 39-jarige cabaretier uit Waalwijk, staat aan de vooravond van zijn vierde avondvullende show ’Nee, precies daarom’.

Na meer dan tweeënhalf jaar zijn voorstelling ’Absurd’ te hebben gespeeld, mede door corona-uitstel, is hij klaar voor iets nieuws. In zijn nieuwe show stelt Nabil kritische vragen over de mensheid en zijn piekmoment.

Lees ook: Acteurs van ’Marokkaanse Bruiloft’ op filmfestival Cannes

Nabil’s leven kende een bewogen start in Waalwijk. Als zoon van een Marokkaanse immigrant die een eigen restaurant runde, maar plotseling overleed, groeide hij op in een gezin met zes kinderen. Zonder diploma’s vertrok hij als tiener met grote dromen naar Amsterdam. Zijn jeugdhelden waren cabaretiers als Theo Maassen en Hans Teeuwen, maar hij achtte een dergelijke carrière voor zichzelf onbereikbaar.

De ommekeer kwam in jongerencentrum Tavenu in Waalwijk, waar Nabil ontdekte dat hij een talent had voor entertainen. Eerst als human beatboxer, waarin hij in 2006 Nederlands kampioen werd, en later als beatboxer die Nederlandse militairen in Afghanistan vermaakte. Zijn carrière nam een vlucht toen hij een rol kreeg in de soap ’Onderweg naar Morgen’ en later succes boekte als stand-upcomedian in Toomler en bij het Leids Cabaretfestival. In 2022 speelde hij een hoofdrol in de film ’Marokkaanse bruiloft’.

Lees ook: Walid Benmbarek, van bad guy in ’Mocro Maffia’ tot sweet guy in ’Marokkaanse Bruiloft’

De dromen die Nabil had tijdens zijn reis naar Amsterdam lijken in vervulling te gaan. Zijn nieuwe show ’Nee, precies daarom’ gaat op 23 januari in première in de Kleine Komedie in Amsterdam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team