Zoeken

Acteurs van ’Marokkaanse Bruiloft’ op filmfestival Cannes

24 mei 2022 - 15:00 - Cultuur

©

De cast van de nieuwe Nederlandse komedie ’Marokkaanse Bruiloft’ zal zondag aanwezig zijn op het filmfestival in Cannes. Op verzoek van regisseur Johan Nijenhuis zijn onder meer acteurs Soumaya Ahouaoui, Nora El Koussour, Pip Pellens en Nabil Aouled Ayad naar de Côte d’Azur vertrokken.

De film ’Marokkaanse Bruiloft’ is een romcom over Marokkaanse trouwtradities in Nederland, geregisseerd door Johan Nijenhuis. De film gaat over de veelbelovende advocate Yasmine, die op een bepaald moment twee leuke mannen op haar pad kruist. Maar terwijl het ene na het andere bruiloftsfeest gevierd wordt, twijfelt ze over de juiste keuze. De film wordt nu ook aangeboden aan buitenlandse kopers op het filmfestival in Cannes. Er zou onder meer interesse zijn vanuit Frankrijk, Italië en Duitsland.

Lees ook: Filmcrew van ’Marokkaanse bruiloft’ vertelt over unieke diaspora-ervaring

Mina El Hannaoui, medeschrijfster van het script voor de film, is ook in Cannes aanwezig. Ze maakte de film samen met Johan, die bekend is van bioscoophits als ’Verliefd op Ibiza’ en ’Toscaanse Bruiloft’. Ze wilde samen met hem de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap op een positieve manier in beeld brengen, schrijft RTL Boulevard.

Lees ook: Regisseur Johan Nijenhuis maakt romcom ’Marokkaanse Bruiloft’

Deze doelstelling is ook belangrijk voor Nijenhuis. Eerder zei hij hierover: "Ik wil met deze film een ode brengen aan het Marokkaanse bruiloftsspektakel". "Het wordt een feest der herkenning voor de bioscoopbezoeker met een Marokkaanse of vergelijkbare achtergrond en een kleurrijke, romantische komedie voor iedereen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team