Zoeken

Kroongetuige Nabil B. verdwijnt in getuigenbeschermingsprogramma

1 maart 2024 - 16:00 - Wereld

©

De veroordeling van Ridouan Taghi betekent ook het einde van Nabil B. zoals we hem kennen. De kroongetuige gaat het getuigenbeschermingsprogramma in en krijgt een nieuw leven, met een nieuwe identiteit en zonder contact met zijn verleden.

Nabil B. meldde zich in 2017 bij de politie en werd kroongetuige in de zaak tegen Taghi. Dankzij zijn verklaringen kon Taghi veroordeeld worden tot levenslang. Zelf kreeg Nabil B. tien jaar cel, waarvan hij er al zeven heeft uitgezeten.

Lees ook: Nederlandse justitie weigerde familie Nabil B. te beschermen

Na zijn vrijlating volgend jaar komt B. in het getuigenbeschermingsprogramma. Hij kan naar het buitenland verhuizen, een andere identiteit aannemen en zelfs plastische chirurgie ondergaan. Contact met familie en vrienden wordt verbroken.

De veiligheid van Nabil B. staat voorop. Hij zal geen seconde meer onbewaakt over straat gaan. Het programma is ingrijpend, maar Nabil B. heeft geen andere keuze.

Lees ook: Marengo-kroongetuige Nabil B. zit zonder advocaat

Naar welk land de kroongetuige in het Marengo-proces gaat en hoe hij zijn leven daar zal opbouwen, is onduidelijk. Financiële steun is er, maar riant leven is er niet bij. Nabil B. zal zelf voor zijn levensonderhoud moeten zorgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team