Zoeken

Samira Said en Saad Lamjarred geen "internationale sterren" volgens bekende componist

24 januari 2024 - 11:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse componist Nabil El Khalidi heeft de status van "wereldberoemde artiesten" betwist voor de Marokkaanse zangeres Samira Said en zanger Saad Lamjarred. Hij gelooft dat geen enkele Arabische artiest, oud of nieuw, ooit wereldwijde bekendheid heeft bereikt.

Tijdens zijn deelname aan het programma "Rachid Show", met kunstenaar Abdelali Anouar als gast, betoogde El Khalidi dat Samira Said en Saad Lamjarred niet beschouwd kunnen worden als artiesten met internationale faam. Volgens de componist wordt de term "internationaal" toegekend aan artiesten die in alle landen van de wereld bekend zijn, van de Verenigde Staten tot Azië, en niet alleen in de Arabische wereld.

Lees ook: Samira Saïd, Asmaa Lamnawar en Saad Lamjarred genomineerd voor Oscar

In zijn argumentatie merkte El Khalidi op dat Samira Said niet heeft bijgedragen aan de verspreiding van het Marokkaanse lied, aangezien al haar bekende nummers in het Egyptische dialect zijn. Hoewel hij erkent dat Saad Lamjarred een bijdrage heeft geleverd aan de Marokkaanse muziek, ontzegt hij hem de status van een internationaal bekende artiest.

Lees ook: Samira Saïd werkt aan liedje met Stromae

El Khalidi benadrukte verder dat geen enkele Arabische artiest, oud of nieuw, wereldwijde bekendheid heeft verworven. Hij merkte op dat zelfs hun concerten in Europa of Amerika voornamelijk gericht zijn op Arabische gemeenschappen en niet op buitenlandse luisteraars.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team