Zoeken

Yousef Ramal, van Brusselse straten tot Netflix-ster

24 maart 2024 - 20:00 - Cultuur

©

Yousef Ramal, ook bekend als Ramal Trip, heeft na 20 jaar dromen eindelijk zijn entree gemaakt in de filmindustrie, dankzij Julien Royal, zoon van de voormalige Franse president François Hollande. Royal gaf Ramal een prominente rol in zijn film "Les Nouveaux Riches", een mix van actie en romantische komedie, die een hit is op Netflix. Op 42-jarige leeftijd, na een veelzijdige carrière en een korte politieke stint in 2018 op de CDH-lijst, ziet Ramal zijn droom werkelijkheid worden, met de ambitie om ooit in Hollywood te eindigen.

Ramal’s leven is allesbehalve conventioneel. Opgegroeid in de wijk Marolles in Brussel, heeft hij gewerkt in uiteenlopende sectoren - van horeca tot beveiliging en van onderwijs tot bouw. Zijn passie voor acteren bleef echter onveranderd, mede aangewakkerd door zijn succes op sociale media en een vroege interesse in politiek, die hij beschrijft als de beste acteeropleiding ooit. Zijn politieke avontuur, hoewel kortstondig, leerde hem veel over menselijk gedrag en communicatie, vaardigheden die hij meenam naar zijn acteercarrière.

Lees ook: Franse filmmaker daagt Saïd Taghmaoui uit voor boksgevecht na jarenlange ruzie

In 2024, een verkiezingsjaar, kiest Ramal ervoor om de politiek vanaf de zijlijn te observeren, ondanks zijn kritische kijk op politieke beloften en stadsplannen zoals Good Move. Zijn ervaringen in de politiek en zijn uitgesproken mening over de efficiëntie van beleidsvoering in Brussel blijven hem vormen, zowel persoonlijk als professioneel.

"Les Nouveaux Riches", waarin Ramal een rol speelt, valt op door zijn gebruik van hedendaags straattaalgebruik, iets wat zelden in cinema wordt gezien. Ramal’s authenticiteit en de unieke inbreng van de Belgische cultuur worden gewaardeerd, zowel in de film als daarbuiten. Zijn rol in de film en de daaropvolgende projecten tonen zijn veelzijdigheid en de brede reikwijdte van zijn acteertalent.

"Ja, ik ben de enige Belg in de film! En toen flashten de Fransen op ons. Ze zeiden tegen me: ’We willen Ramal in de film, we willen niet dat je overacteert, we willen dat je Ramal speelt, de Belg. Ze vroegen me om tien kilo aan te komen voor de film. Daarna heb ik wat testosteron in mijn kont gespoten om voller te worden. Dat is de magie van cinema, man! En toen vroegen ze me om mijn haar een beetje te laten groeien om er een beetje gek uit te zien. Daarom heb ik zo’n gek hoofd. Ik heb echte implantaten gehad," vertelde acteur aan DH.

Lees ook: Koran nieuwe inspiratiebron van Will Smith (video)

Ramal’s toekomst in de filmwereld ziet er rooskleurig uit, met rollen in diverse internationale producties, waaronder een aankomende film van Olivier Marchal en een Koreaanse film. Ondanks zijn succes blijft Ramal nuchter en toegewijd aan zijn roots, met een voortdurende liefde voor Brussel en een kritische blik op de maatschappij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team