Zoeken

Moordenaar Aymen mishandeld in Franse gevangenis

25 juni 2023 - 15:30 - Wereld

©

De dader van de aanval die het leven kostte aan Aymen op de avond van de wedstrijd tussen Frankrijk en Marokko tijdens het WK in Qatar, is in de gevangenis zwaar mishandeld. Het gevangenispersoneel waarschuwt voor de overbevolking in de gevangenis.

Het incident, dat in de vroege ochtend van 20 juni plaatsvond, werd bevestigd door de familie van de gevangene, die melding maakt van afpersing, bedreigingen en een aanval. De gedetineerde wordt ervan verdacht Aymen, een 14-jarige jongen van Marokkaanse afkomst, te hebben gedood na een ongeluk in Montpellier. Dat gebeurde tijdens de viering van de overwinning van Frankrijk op Marokko tijdens het WK voetbal afgelopen december.

Lees ook: Familie doodgereden Aymen boos op Franse justitie

Bewakers troffen de gevangene gewond aan en voerden een doorzoeking van zijn cel uit, waarbij meerdere telefoons, cannabis en cocaïne werden gevonden, meldt L’Indépendant.

Lees ook: Dood Aymen: broer Saïd "kapot van binnen"

De gevangene, die bij aankomst in de gevangenis in isolatie was geplaatst voor zijn eigen veiligheid, werd in maart 2023 overgeplaatst naar de reguliere gevangenis om ruimte vrij te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team