Zoeken

Franse vrouw belandt in cel na vakantiefoto met andere man

29 augustus 2023 - 16:00 - Wereld

©

Een 48-jarige vrouw uit het Franse Lyon belandde tijdens een vakantie in Tunesië in de gevangenis nadat ze een foto van zichzelf en een man die ze daar had ontmoet op social media had geplaatst.

De vrouw, die verwikkeld is in een moeilijke echtscheiding, besloot een korte vakantie in haar geboorteland door te brengen, waar ook het bedrijf van haar echtgenoot is gevestigd. Haar vakantie nam echter een onverwachte wending toen ze een foto van zichzelf en een man die ze in haar hotel had ontmoet op social media deelde. Haar woedende man, van wie ze aan het scheiden is, deed aangifte van overspel, wat in Tunesië net zoals in Marokko een misdrijf is.

Lees ook: Vermoeden van ontrouw via WhatsApp leidt tot moord in Marokko

De vrouw, met zowel de Franse als de Tunesische nationaliteit, werd gearresteerd en in hechtenis genomen in de beruchte Manouba vrouwengevangenis. Ze werd afgelopen woensdag voorwaardelijk vrijgelaten in afwachting van een nieuwe hoorzitting. Ze riskeert vijf jaar gevangenisstraf.

Lees ook: Nador: raqi en getrouwde vrouw centraal in overspelschandaal

Een vriendin van de vrouw vertelde haar verhaal aan de krant Le Progrès. "Het is een schandaal. Ik ben zelf Tunesisch en wist niet dat overspel bestraft kon worden met vijf jaar gevangenis!" Het is nog niet bekend wanneer de volgende hoorzitting zal plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team