Zoeken

Marokkaan zwaar mishandeld door portiers in Spanje

8 juli 2023 - 10:00 - Wereld

©

Een 23-jarige Marokkaan, culturele bemiddelaar in La Coruña in Noordwest-Spanje, heeft aangifte gedaan van een racistische aanval door de portiers van een nachtclub.

Volgens het slachtoffer vond het incident afgelopen zaterdag plaats, toen hij zich bij een groep vrienden wilde voegen in een nachtclub. De uitsmijters weigerden hem de toegang en vertelden hem dat de club vol was. Even later lieten de twee portiers wel mensen binnen.

Lees ook: Marokkaanse bij slachtoffers schietincident in nachtclub Marbella

La Opinion de Coruña bericht dat de twintiger de twee portiers om uitleg vroeg. Toen hij in het Arabisch begon te praten met een vriend werden de portiers volgens hem agressief en namen hem mee naar een lift. Daar zou hij zijn geslagen en gewurgd. Het stopte pas toen één van de portiers "het is goed, hij gaat sterven" zei.

Lees ook: Marokkaan slachtoffer afrekening in Spanje

Na de aanval werd de jonge Marokkaan zwaargewond in de lift achtergelaten. Ondanks de aanwezigheid van beveiligingspersoneel greep niemand in om hem te helpen. Tijdens de aanval zouden de twee portiers ook racistische uitspraken hebben gedaan. Het slachtoffer werd uiteindelijk door een vriend gevonden die onmiddellijk de politie en de hulpdiensten belde. Hij werd met spoed geopereerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team