Zoeken

Familie doodgereden Aymen boos op Franse justitie

26 december 2022 - 19:00 - Wereld

©

De familie van Aymen, de 14-jarige Marokkaanse tiener die op 14 december na de wedstrijd Marokko-Frankrijk nabij Montpellier door een wegpiraat werd aangereden, is verbaasd dat het onderzoek naar "zware dodelijke slagen met een voertuig als wapen" niet "zeer snel" vordert en dat zij niet op de hoogte worden gehouden.

"Er zijn verschillende zaken die ze niet begrijpen. Ten eerste, hoe is het mogelijk dat een persoon die is geïdentificeerd is en die zulke ernstige feiten heeft gepleegd, nog niet werd gearresteerd? Ons wordt verteld dat hij van Spaanse afkomst is en dat hij daarheen gevlucht kan zijn. Goed, juist met dit land hebben we de beste politiesamenwerking. We hebben de middelen om zijn familiebanden daar uit te zoeken. Dus wat is er echt aan de hand met het onderzoek? Alles wat we weten is dat de gerechtelijke politie een mede-onderzoek heeft ingesteld. Dit is heel goed, maar het is niet genoeg," verklaarde Marc Gallix, advocaat van de familie van Aymen in een interview met Midi Libre.

Lees ook: Wegpiraat die Aymen doodde naar buitenland gevlucht

Hij begrijpt ook niet dat de familie niet op de hoogte wordt gehouden. "We zitten hier juist in de tegenovergestelde situatie", merkt hij op. Waarom wordt de familie buiten het onderzoek gehouden?" Marc Gallix vindt de situatie vreemd. "Sinds de ouders afgelopen vrijdag door de officier van justitie zijn ontvangen, hebben ze geen nieuws meer gehad. Ze weten niet eens welke middelen worden gebruikt om de moordenaar van hun zoon te op te sporen. Dit is de eerste keer dat ik dit zie in zo’n gevoelig geval. Het minste wat ze zouden kunnen doen, gezien wat de familie heeft meegemaakt, is van tijd tot tijd contact met hen opnemen, of het nu de rechercheurs betreft of de officier van justitie. Zo zouden zij zich gesteund voelen", aldus de advocaat.

Volgens hem houdt het feit dat men niets zegt het misverstand alleen maar in stand, wakkert het geruchten aan en verergert het het gevoel van onrechtvaardigheid en spanningen. "De constatering vandaag is helaas dat de zaken niet erg snel vooruitgaan," voegt de advocaat eraan toe. "De politie heeft mij gevraagd om de namen en nummers van getuigen te verzamelen, terwijl dat niet echt mijn rol is en ik in rouw ben," zegt Said, de oudere broer van Aymen. Hij wil graag dat zijn familie op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van het onderzoek, ook al is dat maar eens in de twee of drie dagen, en "ook al krijgen we niet alle details".

Lees ook: "Gerechtigheid voor Aymen"

Enkele dagen na de dood van de tiener is de familie nog steeds in shock. "Net als mijn ouders of mijn zussen, stierf een deel van ons met hem die nacht," zegt Said. Hij was degene die het huis draaiende hield, die lachte, die ons soms boos maakte. Hij was het hart van de familie. Er zal altijd een schaduw zijn die ons volgt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team