Zoeken

Marokkaan ontsnapt uit gevangenis via voordeur in Spanje

18 juli 2022 - 21:00 - Wereld

©

Op vrijdag 8 juli is een Marokkaan ontsnapt uit de Antoni Asunción gevangenis in Picassent, in het Spaanse Valencia, waar hij een straf uitzat wegens het niet naleven van gezondheidsmaatregelen tijdens de Covid-19 pandemie.

De 36-jarige gevangene, die een minimumstraf uitzat wegens verscheidene misdrijven van ongehoorzaamheid, ontsnapte uit de gevangenis zonder zelfs maar een ontsnappingsplan te hebben. De Marokkaan zag de deur van de bezoekershal openstaan toen hij op vrijdag 8 juli om 10 uur ’s ochtends terugkwam van een afspraak met een deurwaarder. Hij mengde zich onder de bezoekers en kon zo ontsnappen, meldt Levante.

Lees ook: Marokkanen ontsnapt uit Belgische gevangenis

Een onderzoek is ingesteld om de zwakke punten in het veiligheidssysteem van de gevangenis op te sporen zodat dergelijke fouten niet meer worden gemaakt. De gevangene had zelfs tijd om in de gevangeniscafetaria iets te drinken, voordat hij rustig de gevangenis verliet. Zelfs de bewakers vroegen hem bij het verlaten van de gevangenis geen enkel document.

Lees ook: Poging om vrouwelijke gevangene uit ziekenhuis te doen ontsnappen in Casablanca

De Marokkaan zat al acht maanden in de gevangenis en zou binnenkort vrijgelaten worden. Na zijn ontsnapping wacht hem een extra gevangenisstraf van zes maanden tot een jaar wegens minachting van het hof. De Guardia Civil heeft de ontsnapping pas laat in de namiddag gemeld, bijna negen uur nadat de gevangene ontsnapt was. De onderzoeksrechter in Picassent vaardigde een opsporings- en aanhoudingsbevel uit voor de ontsnapte gevangene.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team