Zoeken

Marokkaanse kinderverzorgster aangeklaagd voor geweld in Canada

20 september 2022 - 22:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse kinderverzorgster die in een kinderdagverblijf in het Canadese Montreal werkte, wordt beschuldigd van geweld tegen vier kinderen. Er staat haar tien maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf te wachten.

De feiten gaan terug tot het jaar 2020. Nassira El Hmaini werkte als kinderverzorgster in het kinderdagverblijf KIDZ in de wijk Villeray in Montreal. Ze had al vijf jaar beroepservaring. Ze wordt beschuldigd van misbruik van vier peuters van ongeveer twee jaar oud. Het geweld werd vastgelegd op video’s. Hierop was te zien hoe de verzorgster "twee kinderen die op hun slaapmatje lagen in het gezicht sloeg, aan het haar van een meisje trok, een kind op het hoofd sloeg en een ander op de grond duwde".

Lees ook: Prinses Lalla Zineb opent kinderdagverblijf in Rabat

"Ik heb dit nog nooit eerder gedaan en ik wilde ze geen kwaad doen, ik deed het uit liefde. Ik verontschuldig me voor deze daden," getuigde de 31-jarige donderdag tijdens de zitting in het gerechtsgebouw van Montreal. In mei pleitte ze schuldig aan vijf aanklachten van mishandeling. Nassira El Hmaini rechtvaardigde het geweld met verschillende argumenten. Ze beweert dat ze tijdens haar jeugd regelmatig door haar moeder is geslagen en dat verschillende verzorgsters de kinderen ook hebben geslagen, bijvoorbeeld door ze te knijpen of met speelgoed te slaan, meldt La Presse. Zij bevestigde dat één van haar collega’s haar zelfs met de dood had bedreigde zodat ze zou zwijgen over een incident in het kinderdagverblijf. "Mijn gevoel van eigenwaarde was gebroken. De omstandigheden waren immers zeer slecht," betoogt ze.

Lees ook: Kinderen doodgereden na verlaten kinderdagverblijf in Marokko

Nassira El Hmaini gaf toe dat het voor haar moeilijk was om voor een groep kinderen te zorgen waarbij de normale relatie tussen kinderen en verzorgers werd overschreden en sommigen van hen "onuitstaanbaar" waren. Vol berouw verontschuldigde ze zich bij de ouders voor deze daden. "Ik verontschuldig me bij de maatschappij. Ik schaam me zo," herhaalde ze. Haar advocaat pleitte voor onvoorwaardelijke vrijspraak. Aanklager Gabrielle Delisle vroeg daarentegen een vaste gevangenisstraf van acht tot tien maanden. Uit de aangrijpende brieven die in de rechtszaal werden voorgelegd, bleek duidelijk dat de kinderen getraumatiseerd zijn door wat er was gebeurd, aldus de rechter. Over het lot van Nassira El Hmaini zal in januari worden beslist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team