Zoeken

Moslima overleden na gewelddadige aanranding in Frankrijk

18 oktober 2022 - 19:00 - Wereld

©

Een 47-jarige moslima is zondagochtend in Nantes aangerand. Het slachtoffer bezweek aan haar verwondingen. De verdachte is nog op vrije voeten en het onderzoek is gaande.

Volgens Renaud Gaudeul, procureur van Nantes, vond de aanval plaats in de wijk Bellevue, toen het slachtoffer, schoonmaakster in een gezondheidscentrum, op weg was naar haar werk.

Lees ook: Oostenrijk: moslima op bus aangevallen, hoofddoek afgetrokken

Rond 6.30 uur werd de brandweer gealarmeerd door drie mensen "die schrokken van het geschreeuw van het slachtoffer toen ze om hulp riep", aldus de rechter. Hij legde uit dat er weinig gedaan kon worden om haar te redden omdat Nadia Hassade al een hartstilstand had gekregen. Alle pogingen om haar te reanimeren waren vruchteloos.

Uit een voorlopig onderzoek van het lichaam van het slachtoffer blijkt dat zij "ongeveer een dozijn scherpe wonden op haar bovenlichaam" had. Het slachtoffer was moeder van vier volwassen kinderen en woonde met twee van hen. De vrouw was een praktiserende moslima en droeg een hoofddoek.

Lees ook: Verenigde Arabische Emiraten schenken Mirage 2000-9 vliegtuigen aan Marokko

"Een moordonderzoek met voorbedachten rade is gestart," zei Renaud Gaudel. Een autopsie stond voor maandagochtend gepland.

Bladna.nl