Zoeken

Marokkaanse veroordeeld omdat ze weigerde kinderen naar school te sturen in Frankrijk

19 oktober 2022 - 07:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse vrouw die ondanks waarschuwingen weigerde haar kinderen op school in te schrijven, is door de correctionele rechtbank van Bordeaux in Frankrijk bij verstek veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 950 euro.

De 39-jarige werd beschuldigd van het niet inschrijven van een leerplichtig kind in een onderwijsinstelling ondanks een waarschuwing van de schoolleiding wegens het niet naleven van de leerplicht zonder goede reden. De moeder verscheen niet op de zitting en werd bij verstek veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 950 euro, meldt Sud Ouest.

Lees ook: Marokkaanse docenten klagen racisme op Belgische school aan

In oktober 2021 stuurde de Academie van Bordeaux een brief aan de procureur van de Republiek over de situatie van twee van de zes kinderen van het gezin in Pessac. Een van de jongens was niet meer op school. Een van zijn zussen, die is ingeschreven op het Collège François-Mitterrand, vertoont afwijkend gedrag. Ze draagt op school altijd een hoofddoek, blijft geïsoleerd, is erg nerveus, is vaak afwezig en weigert zich aan de regels te houden.

De door de Justitie gevoerde opvoedkundige hulpcampagne "kon niet slagen omdat de familie volledig tegendraads en egocentrisch is," verklaarde de procureur van de Republiek Julien Heuty, tijdens de hoorzitting. In juli vertelde de moeder de sociale diensten dat het jongetje nu in Marokko woont. "Vandaag heeft deze familie Pessac verlaten," bevestigde de vertegenwoordiger van de ad hoc bewindvoerder voor kinderen.

Lees ook: Koning Mohammed VI wil kleuterschool verplicht maken

Volgens de advocaat zouden de kinderen zich "tussen Perpignan en Marseille" bevinden. "We hebben geprobeerd contact met hen op te nemen, maar hebben geen antwoord gekregen. Naar mijn mening zijn we te laat en hadden de kinderen eerder geplaatst moeten worden. Zij leven in een zeer specifieke familiale omgeving, de vorm van radicalisme neemt toe."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team