Zoeken

Khadija Chaou niet uit flat gezet in Molenbeek

24 juli 2022 - 18:20 - Wereld

©

Tot in hoger beroep uitspraak wordt gedaan over haar zaak, mag de met uitzetting bedreigde Molenbeekse Khadija Chaou van Marokkaanse afkomst, met haar vier kinderen in haar sociale woningflat in Sint-Jans-Molenbeek blijven wonen. Dit is het oordeel van de rechtbank van eerste aanleg te Brussel.

In januari van dit jaar heeft een vrederechter beslist dat Khadija Chaou op 19 juli had moeten verhuizen. De Marokkaanse vrouw ging tegen deze beslissing in beroep en stapte daarna naar de rechtbank van eerste eanleg in Brussel om te vragen dat de beslissing zou worden vernietigd totdat de zaak in hoger beroep is opgelost. Zij rechtvaardigde haar aanvraag door te zeggen dat het moeilijk is een andere sociale woning te vinden, zowel in de openbare als in de particuliere sector.

Lees ook: Khadija met huisuitzetting bedreigd door gedrag zoon in Molenbeek (video)

De rechter heeft haar in het gelijk gesteld, omdat hij van oordeel was dat de uitzetting de belangen van de moeder en haar vier kinderen zou schaden. "Het verblijf van mevrouw Chaou in het pand leidt niet tot een voor Logement Molenbeekois nadelige situatie die vergelijkbaar is met die welke zij en haar kinderen zouden ondervinden", oordeelde de rechtbank in een vonnis waarvan de RTBF verslag heeft uitgebracht.

Lees ook: Marokkaan met kanker uit woning gezet in Spanje

Daarom heeft de rechter besloten "in deze situatie een voorlopige en bewarende maatregel te nemen en de uitzetting van mevrouw Chaou en haar kinderen te verbieden [...] in afwachting van een definitieve beslissing [...] in hoger beroep". De Brusselse Gewestelijke Raad voor Huisvesting (SLRB) is van plan de uitzettingsregeling te herzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team