Zoeken

MolenGeek krijgt 700 virtual reality brillen voor Marokko

4 december 2022 - 10:00 - Wereld

©

Meta heeft 700 Meta Quest 2 virtual reality brillen geschonken aan de Molenbeekse organisatie voor de opleiding van digitaal talent, MolenGeek. De organisatie zal ze gebruiken voor opleidingen in Marokko, waar het onlangs activiteiten heeft opgezet.

In een verklaring zegt MolenGeek dat Meta 700 Meta Quest 2 virtual reality brillen heeft geschonken waarmee de organisatie 1000 talenten op 100 scholen kan opleiden, via zijn ecosystemen in België, Italië, Marokko en Nederland, maar ook XR-technologie kan toevoegen aan zijn opleidingspanel.

Lees ook: Handelsdouane Melilla: Europa weigert in te grijpen

"Vaak zijn deze technologieën ontoegankelijk voor jongeren. Wij willen hen helpen om toegang te krijgen tot de mogelijkheden van XR en de toekomst die dit opent", aldus Ibrahim Ouassari, CEO van MolenGeek.

Lees ook: Ibrahim Ouassari van MolenGeek breidt uit met steun van Google

MolenGeek is een technologisch ecosysteem dat zich tot doel heeft gesteld de technologiesector toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht achtergrond of opleidingsniveau. Het werd in 2015 gelanceerd door ondernemers Marina Aubert, Geoffroy Verney-Carron, Morad Chaboun en de Marokkaan Ibrahim Ouassari. MolenGeek richt zich op coworking, training en evenementen.

Bladna.nl