Zoeken

Ibrahim Ouassari van MolenGeek breidt uit met steun van Google

22 januari 2022 - 19:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Belgisch-Marokkaanse Ibrahim Ouassari, hoofd van MolenGeek, heeft aangekondigd dat hij in juni een filiaal in Laken zal openen met steun van Google, Meta en de stad Brussel.

Het wordt een broedplaats voor jonge bedrijven die kunstmatige intelligentie ontwikkelen, en ook een ruimte bieden voor opleiding en events, vertelde de initiatiefnemer aan plaatselijke media.

Lees ook: Marokkaanse Ibrahim Ouassari is "Brusselaar van het jaar"

Het nieuwe gebouw zal 600 m² groot zijn en wordt gebouwd op de plaats van een oude hangar die in 2014 door de stad Brussel gekocht werd. Dat bericht Belga.

Als resultaat van een partnerschap tussen de Stad Brussel en MolenGeek, heeft dit start-up project een subsidie van 150.000 euro gekregen om de personeels- en werkingskosten gedurende de eerste 12 maanden te dekken, aldus Ouassari.

Lees ook: Google-topman selecteert Ibrahim Ouassari als changemaker

Het tech-ecosysteem heeft ook 150.000 euro aan particuliere financiering ontvangen van de internetgiganten Google en Meta, die de opening mogelijk maakte. Er zijn nog besprekingen gaande met Actiris en Formation Bruxelles om de opleiding, die minstens 14 maanden zal duren, te ondersteunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team