Zoeken

Moulay Hassan opent museum over leven Profeet Mohammed

21 november 2022 - 10:00 - Cultuur

©

Kroonprins Moulay El Hassan opende donderdag in het hoofdkwartier van de Islamitische Educatieve Wetenschappelijke en Culturele Organisatie (ICESCO) in Rabat, een internationale tentoonstelling en een Museum over het leven van de Profeet en de islamitische beschaving.

Het initiatief is het resultaat van een partnerschap tussen de Islamitische Wereldliga (IWL) en de Rabita Mohammadia van Marokkaanse Oelema, meldt MAP. Het persagentschap stelt dat het de eerste keer is dat de tentoonstelling buiten Saoedi-Arabië wordt georganiseerd.

Lees ook: Gek: Franse extreem-rechts leider Marine Le Pen stamt af van de Profeet Mohammed

De kroonprins bracht ook een bezoek aan de zaal "Islamitische Solidariteit", waar Salim Mohamed Al-Malik, directeur-generaal van de ISESCO, een welkomstrede hield waarin hij benadrukte dat de organisatie van het evenement ook getuigt van de sterke seculiere banden tussen de koninkrijken Marokko en Saoedi-Arabië.

Lees ook: Jean-Claude Van Damme: « Neem voorbeeld op de Profeet Mohammed » (video)

Salim Mohamed Al-Malik lichtte ook de doelstelling van het evenement toe: bezoekers "het echte leven van de profeet en historische gebeurtenissen te laten beleven" door middel van nieuwe technologieën. De kroonprins nam een kijkje in de virtual reality kamer, waar hij een projectie zag van de kamer van de profeet, met alle karakteristieken van zijn tijd.

Bladna.nl