Zoeken

Algerije reageert op uitspraken sportcommentator Hafid Derradji over Marokko

23 december 2022 - 23:00 - Wereld

©

De Algerijnse sportcommentator Hafid Derradji van beIN Sports beweerde enkele dagen geleden dat de Afrikaanse voetbalbond (CAF), de organisatie van de Africa Cup 2025 al aan Marokko heeft toegekend. Hij aarzelde daarbij niet om de organisatie van corruptie te beschuldigen. De Algerijnse minister van Jeugd en Sport heeft inmiddels gereageerd op de uitspraken van Derradji.

Sportcommentator Hafid Derradji dropte een paar dagen geleden een bommetje op zijn Facebookpagina. Hij beweerde dat de CAF reeds heeft besloten om de organisatie van de Afrika Cup 2025 aan Marokko te gunnen. "Het lijkt erop dat de groep heeft besloten de CAN-2025 aan Marokko, de CAN-2027 aan Nigeria en de CAN-2029 aan Algerije toe te kennen," schreef hij.

Hafid Derradji beschuldigde de CAF ook van corruptie bij de besluitvorming. "De wijze man moet begrijpen hoe dingen worden beheerd en wat er moet gebeuren, vooral omdat voetbal niet enkel een spel is, zoals velen denken, en de keuze op dit niveau niets te maken heeft met het ingediende dossier."

Inmiddels reageerde de Algerijnse minister Abderrazak Sebgag van Jeugd en Sport op zijn uitspraken. "Hafid is geen lid van de Afrikaanse voetbalbond, maar er moet rekening worden gehouden met wat hij zegt als expert in het voetbal," zei hij. Algerije heeft op vrijdag 16 december zijn kandidatuur ingediend voor de organisatie van de Afrika Cup in 2025. "Persoonlijk ben ik optimistisch over de door Algerije ingediende kandidatuur", aldus de Algerijnse minister.

Bladna.nl