Zoeken

Mohamed Ihattaren sterk afgevallen, nieuwe club tevreden

10 januari 2024 - 22:00 - Sport

©

Mohamed Ihattaren werkt aan zijn comeback bij de Tsjechische club Slavia Praag. Na een reeks persoonlijke en professionele tegenslagen lijkt de 21-jarige middenvelder zijn carrière nieuw leven in te blazen.

Volgens Jindrich Trpisovsky, coach van Slavia Praag, maakt Ihattaren goede vorderingen. De speler heeft in een maand tijd meerdere kilo’s verloren en spiermassa gewonnen, mede dankzij een trainingsprogramma in Dubai onder leiding van personal trainer Nicolas St. Maurice.

Lees ook: Mohamed Ihattaren heeft een nieuwe club, maar zal zich moeten bewijzen

Ihattaren, die onder andere voor Juventus en Ajax speelde, heeft een turbulent verleden achter de rug. In Italië liep zijn verblijf uit op een fiasco, en ook in Amsterdam wist hij niet op het goede spoor te komen. Daarnaast waren er persoonlijke problemen, zoals een arrestatie wegens vermeende mishandeling van zijn vriendin, de brand van zijn Porsche en de noodgedwongen verkoop van zijn woning in Utrecht.

In augustus 2022 leek Ihattaren een contract te gaan tekenen bij het Turkse Samsunspor, maar dat avontuur was van korte duur vanwege ’onaanvaardbare eisen’ van zijn kant, waarna de voorzitter van Samsunspor hem als ’probleemspeler’ bestempelde. Bij Slavia Praag heeft Ihattaren echter een veelbelovende start gemaakt.

Lees ook: Mohamed Ihattaren verliest huis door schulden

Het is nog onduidelijk wanneer Ihattaren zijn debuut zal maken voor Slavia Praag, dat tweede staat in de competitie. De club speelt deze maand meerdere oefenwedstrijden en hervat de competitie op 11 februari. Ihattaren tekende in december een prestatiecontract tot het einde van het seizoen, met een optie voor verlenging van drie jaar, in de hoop zijn loopbaan weer op de rails te krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team