Zoeken

Ihattaren toch niet naar Turkije, schoonvader deed onderhandelingen mislukken

5 augustus 2023 - 20:00 - Sport

©

De onderhandelingen tussen de Turkse club Samsunspor en Mohamed Ihattaren zijn onverwacht afgebroken. Ihattaren was al in Turkije voor een medische keuring en contractondertekening, maar ging twee dagen later zonder akkoord weer naar huis. Wat ging er mis tussen de veelbelovende voetballer en de Turkse club?

Volgens de voorzitter van Samsunspor, Yüksel Yildirim, lag het probleem bij aanvullende eisen vanuit het kamp Ihattaren. Er was al een akkoord bereikt dat Ihattaren per wedstrijd betaald zou krijgen in de eerste seizoenshelft, gezien zijn gebrek aan fitheid. Maar de manager van Ihattaren, tevens zijn schoonvader, eiste uiteindelijk een maandelijkse betaling en een aandeel in een toekomstige transfersom.

Lees ook: Mohamed Ihattaren vertrekt naar Turkije

Yildirim haalde stevig uit naar Ihattaren in de lokale krant Halk. "Je bent een probleemspeler, waarom zouden we je betalen als je niet speelt?" aldus Yildirim. Hij gaf aan dat ze bij Samsunspor alleen onder de eerder afgesproken voorwaarden wilden doorgaan en wees de aanvullende eisen af.

Ihattaren is transfervrij sinds zijn vierjarige contract bij Juventus werd ontbonden. Ooit werd hij gezien als een toptalent in Nederland, maar zijn carrière is de afgelopen seizoenen volledig ontspoord. Bij PSV raakte hij uit beeld en ook bij Ajax en Sampdoria kwam hij nauwelijks in actie. In totaal heeft hij sinds zijn vertrek bij PSV slechts 277 officiële speelminuten gemaakt.

Lees ook: Rechter legt op beslag op herenhuis Mohamed Ihattaren

Deze mislukte transfer naar Samsunspor is het meest recente hoofdstuk in een reeks teleurstellingen voor Ihattaren. De zoektocht naar een club die hem weer op het juiste spoor kan krijgen gaat door, maar zijn status als "probleemspeler" maakt dat een moeilijke taak.

Bladna.nl