Zoeken

Mohamed Ihattaren heeft een nieuwe club, maar zal zich moeten bewijzen

6 december 2023 - 09:00 - Economie

©

Mohamed Ihattaren heeft een nieuwe kans gekregen om zijn voetbalcarrière weer op de rails te krijgen bij Slavia Praag.

De 21-jarige middenvelder van Marokkaanse afkomst heeft een contract getekend bij de Tsjechische club tot het einde van het huidige seizoen, met een optie voor een verlenging van drie jaar. Ihattaren tekende een prestatiecontract, wat inhoudt dat het aantal gespeelde wedstrijden bepalend zal zijn. De middenvelder zal zich eerst individueel voorbereiden voordat hij voor de club in actie komt.

Lees ook: Mohamed Ihattaren verliest huis door schulden

Slavia Praag erkent Ihattaren’s talent en uitdagingen en biedt hem een kans om zichzelf te herpakken. Het statement van de club benadrukt Ihattaren’s talent, de tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan, en zijn sterke motivatie om te slagen in de voetbalwereld.

Ihattaren maakte furore bij PSV, waar hij in totaal 74 wedstrijden speelde. Zijn tijd bij PSV werd echter ook gekenmerkt door conflicten met de trainer en de clubleiding. Na PSV speelde Ihattaren ook voor Juventus en Ajax, maar zowel in Italië als in Amsterdam lukte het hem niet zijn carrière nieuw leven in te blazen. Hij kwam daarnaast negatief in het nieuws door persoonlijke problemen, waaronder een aanhouding wegens vermeende mishandeling van zijn vriendin en het in vlammen opgaan van zijn Porsche.

Lees ook: Ihattaren toch niet naar Turkije, schoonvader deed onderhandelingen mislukken

Een eerdere poging in Turkije bij Samsunspor liep op niets uit. De club weigerde hem uiteindelijk een contract aan te bieden vanwege ’onaanvaardbare eisen’. De voorzitter van Samsunspor noemde Ihattaren een ’probleemspeler’.

Bladna.nl