Zoeken

Eindhovense Mohamed maakt samen met zijn dochter kookvideo’s

16 mei 2021 - 12:20 - Wereld

©

De 51-jarige Fatima Zohra Gazuani en haar 80-jarige vader Mohamed Gazuani uit Eindhoven, zijn begonnen met een YouTubekanaal voor kookvideo’s. Ze willen daarmee in deze coronatijd waar de angst overheerst, ook een positief geluid laten horen.

Omwille van de coronamaatregelen verliep de Ramadan dit jaar voor veel islamitische families anders dan gewoonlijk. Vooral omdat het samenkomen met vrienden en familie niet echt mogelijk was. Hun YouTubekanaal draagt de naam ’Gazuani Cooking’ en wint steeds meer aan populariteit. "We krijgen zoveel positieve reacties van mensen", zegt Fatima. "Mensen zeggen dat mijn vader echt een leuk typetje is en ze moeten om hem lachen."

"Het YouTubekanaal is een echt familieding geworden", vertelt Kareem Gazuani. Hij is de broer van Fatima en helpt met het regisseren, het filmen en de montage. "Noem me maar een manusje van alles". Kareem geeft wat aanwijzingen voor de regie en dat gaat soms wel eens mis. "Zeg maar dat je de kijkers gemist hebt, pap. En dat we vandaag Tchicha gaan maken", zegt Kareem aan Omroep Brabant. Maar Mohamed begint met iets heel anders, waarna ze alle drie in lachen uitbarsten. Dat lachen blijkt één van de succesfactoren te zijn voor hun filmpjes.

"Mijn ouders vallen in de kwetsbare doelgroep", zegt Kareem. "Daardoor waren ze in het begin wel bang en dat merkten we ook om ons heen. Mijn zus en mijn vrouw kwamen toen met het idee om iets te gaan doen samen. Anders bleven we maar in die angst zitten. Zo zijn we kookvideo’s gaan maken." Vandaag staat er Tchicha op het menu. Fatima vertelt dat deze Marokkaanse soep een heel gezond en makkelijk te maken gerecht is. Samen met haar vader legt ze uit welke ingrediënten er allemaal in zitten. "Er staan heel veel kookvideo’s van chefs op het internet. Maar een vader en een dochter die samen koken zie je wat minder vaak. We zien dat ook aan de reacties onder onze filmpjes. Mensen zeggen hoe leuk ze het vinden dat ik dit samen met mijn vader doe."

Mohamed vult zijn dochter aan. "Ik ben juist heel blij dat ik iets kan doen. En ik vind het gezellig!" Fatima zegt dat mensen soms denken dat Marokkaanse mannen niet koken. "Ze denken misschien vanuit een ander perspectief." Haar broer valt haar bij. "Maar ik wil wel iets benadrukken. Het was niet ons doel om dit beeld uit de wereld te halen. We zijn de video’s begonnen vanuit het familiegevoel. En met het doel om een stukje positiviteit te laten zien. Wij hebben met zijn drietjes heel veel plezier erin om deze video’s te maken. En dat is het belangrijkste."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team