Zoeken

Moslima’s Amsterdam delen dagelijks maaltijden uit tijdens Ramadan

20 april 2021 - 12:40 - Wereld

©

De stichting ‘Samen Sterk Vrouwen West’ komt het hele jaar door één keer per week samen om een maaltijd te koken voor minder bedeelde Amsterdammers, maar tijdens Ramadan steken ze een tandje bij. Ze koken nu dagelijks in de keuken van restaurant Pacific.

De stichting ’Samen Sterk Vrouwen West’ is een vrijwilligersvereniging van vrouwen uit de Westerparkbuurt. De vrijwilligers zagen dat er tijdens deze Ramadan in corona-tijd extra nood was aan solidariteit. Ze besloten om elke dag maaltijden te gaan koken voor mensen die het nodig hebben. "Op het menu staat vandaag gemarineerde kip, wortelen, erwten en aardappelen", vertelt Darifa Benhadhoum van Samen Sterk Vrouwen West aan AT5.

Benhadhoum zegt dat daklozen laten merken dat ze de hulp goed kunnen gebruiken. "Ze gingen buigen en zeiden bedankt. Ze waren heel blij." De vrouwen begonnen op de eerste dag met tweehonderd maaltijden, maar dat zijn er inmiddels al driehonderdvijftig. "Elke dag doen wij er meer", zegt Benhadhoum.

"Wij zijn alle mensen van deze stichting heel erg dankbaar", zegt een dakloze. "Heel goed omdat op deze manier mensen toch kunnen deelnemen aan hun geloof", vertelt een andere man.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team