Zoeken

Zoon over vrouw vermoorde Mimoun Bergoual: "Ze ziet er normaal uit maar is echt gevaarlijk"

29 juli 2021 - 17:40 - Wereld

©

Mohamed, de zoon van de vermoorde ondernemer Mimoun Bergoual uit Oud Ade, vertelt dat zijn 66-jarige vader nog veel energie en plannen in petto had. Hij kwam echter op 29 december 2020 op een afschuwelijke manier om het leven. Met het begin van het proces tegen de vermoedelijke daders is er ook een moeilijke tijd aangebroken voor de nabestaanden.

Mohamed, de 44-jarige zoon van de overleden Bergoual, omschrijft zijn vader als een hardwerkende man die van zijn centen hield, maar er ook heel zuinig op was. Hij bezat vele panden in de stad en was voorheen ook eigenaar van supermarkt Tanger aan het Kooiplein in Leiden. Daarnaast had hij veel vrienden en was hij erg bekend in Leiden en omstreken. "Soms zei ik weleens, geniet wat meer. Hij vertelde de laatste keer dat ik hem zag dat hij nog meer plannen had. Hij wilde een feestzaal achter zijn huis plaatsen. Ik zei: je bent al 66, zo’n project duurt zeker vijf jaar. Heb je dat echt nog nodig? Doe het nou niet. Trek er met de camper een aantal maanden op uit. Maar hij had nog genoeg energie, zei hij", vertelt Mohamed aan Sleutelsdad.

Lees ook: Vrouw en minnaar faketen overval om Mimoun te vermoorden in Oude Ade

De 66-jarige Mimoun Bergoual kwam eind december om het leven. Zijn lichaam werd in zijn huis aan de Hofdijklaan in Oud Ade aangetroffen. De partner van Bergoual deed melding van een overval op 29 december 2020 rond 5.50 uur. De 38-jarige vrouw verklaarde dat in de nacht van de moord vier onbekende mannen de woning waren binnengedrongen. Mohamed kwam die nacht snel te weten dat er iets aan de hand was. "Een vriend zei dat ik mijn vader moest bellen. Zijn telefoon stond uit, die van Latifa ook. Ik ben er gelijk heengereden. Alles was afgezet. De politie kon eerst alleen vertellen dat er iemand dood was, niet of het om een man of vrouw ging. Het was heel heftig", vertelt Mohamed.

De oom van Mohamed, één van de broers van Mimoun, zag Latifa een dag later. Ze vertelde hem over de overval. "Vanaf dag twee hadden we het gevoel dat er iets niet klopte. Ze vertelde dat mijn vader een bivakmuts van iemands hoofd had getrokken. Als zij heeft gezien dat hij dat deed, moet die zogeheten overvaller haar toch ook hebben gezien? Dan laten ze haar toch niet als een prinsesje in de wc zitten? Ze bleek alleen een klein krasje te hebben." Mohamed wordt enorm boos bij het horen van de naam van de vrouw. "Er gaat dan echt een mes door mijn hart." Mimoun en Latifa ontmoetten elkaar zo’n dertien jaar geleden in Marokko, vertelt hij. Op dat moment woonde Mimoun nog samen met de moeder van Mohamed. "Maar hij besloot weg te gaan. Dat heeft mij ook pijn gedaan. De hele familie was boos. Zelf heb ik hem toen ook een paar jaar niet gesproken. Net als mijn zusjes."

Lees ook: Vijfde verdachte opgepakt voor moord op Leidse Mimoun Bergoual

Mohamed nam het contact met zijn vader uiteindelijk weer op. "Maar ik kwam daar niet graag binnen. Ik voelde me niet op mijn gemak. Ze had met niemand van de familie echt contact", zegt Mohamed. "Mijn vader is altijd een heel gesloten man geweest. Dat was wel een minpunt. Hij was niet iemand die veel zei. Hij wilde dat je zijn privéleven met rust liet. Hij nam ook niet snel advies aan." Mimoun had ook niet aan zijn familie verteld dat hij anderhalf jaar voor zijn dood, met Latifa onder huwelijkse voorwaarden is getrouwd. "Sindsdien is ze dit aan het plannen geweest denken we. Mijn vader was miljonair. Dat moet de oorzaak zijn geweest. Als ze zouden scheiden, zou ze niks erven. Ze is echt gevaarlijk, je ziet het resultaat nu. Ze ziet er gewoon normaal uit, je zou het niet verwachten. Ze is jong, knap, je kunt het echt niet zien".

Tijdens de voorbereidende zittingen in de zaak, bleek dat Latifa T. waarschijnlijk een affaire had met de 24-jarige Zakaria C. T., één van de mannelijke verdachten in de zaak. Hij speelde waarschijnlijk ook een rol bij het plannen en uitvoeren van de misdaad. "Het was heel heftig om te zien hoe hij de rechtszaal binnenkwam", vertelt Mohamed. "Het leek helemaal niet spannend voor hem en hij zag er ook niet verdrietig uit. Hij was zelfs aan het glimlachen. Het was bizar, we waren er kapot van." M. Mesoudi, de nieuwe advocaat van Latifa T., wil zich eerst in het dossier verdiepen alvorens een reactie te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team