Zoeken

Mohamed Benchaâboun is beste minister van Financiën van het jaar

27 juni 2021 - 10:00 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Economie, Financiën en Administratieve Hervorming, Mohamed Benchaâboun, is woensdag uitgeroepen tot de Afrikaanse Minister van Financiën van het Jaar.

Benchaâboun ontving de "African Banker Award" tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB). De onderscheidingen zijn bedoeld om een hulde te brengen aan Afrikaanse financiële leiders en bankiers. De Marokkaanse minister heeft de onderscheiding ontvangen als "erkenning voor de voorbeeldige reactie van zijn ministerie op de economische crisis veroorzaakt door de Covid-19-pandemie".

In de toespraak die Benchaâboun hield nadat hij de prijs in ontvangst had genomen benadrukte hij dat de inspanningen van de Marokkaanse overheid het mogelijk hebben gemaakt om de financiële schade van de gezondheidscrisis te beperken. De minister benoemde onder meer de oprichting van het Covid-19-fonds in het koninkrijk. "Dit fonds heeft geleid tot een golf van solidariteit en heeft in een tijdsbestek van enkele weken meer dan 4 miljard dollar opgeleverd, dankzij de bijdrage van openbare en particuliere institutionele actoren", verklaarde Benchaâboun.

Ook benoemde Benchaâboun het werk van het Economic Watch Committee (CVE), waarin vertegenwoordigers van de overheid, de private sector en de banksector samenkomen. "Er zijn meer dan 100.000 gegarandeerde leningen verstrekt, goed voor acht miljard dollar", verklaarde de minister. Ook meldde hij dat vijf miljoen Marokkaanse huishoudens van deze steun hebben geprofiteerd.

Tijdens de bijeenkomst werd de Marokkaanse bank Attijariwafa Bank uitgeroepen tot Beste Regionale Bank van Noord-Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team