Zoeken

Wereld-Marokkanen krijgen compensatie voor bootovertocht

20 juni 2021 - 10:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse regering heeft besloten een toelage voor het zeevervoer toe te kennen aan in het buitenland woonachtige Marokkanen die reizen op lijnen die de havens van Frankrijk, Italië en Portugal verbinden met die van Marokko.

Goed nieuws voor Marokkanen die over zee naar Marokko terugkeren. Tijdens de regeringsraad van donderdag werd het ontwerp van decreet nr. 21.4792 tot instelling van een toelage voor zeevervoer voor in het buitenland verblijvende Marokkanen goedgekeurd. In een verklaring die na de Raad werd uitgegeven, werd nader toegelicht dat dit project deel uitmaakt van de tenuitvoerlegging van de huidige instructies.

Lees ook: Marhaba 2021: prijzen bootovertocht verlaagd

Met het ontwerp-besluit wordt beoogd een uitzonderlijke uitkering in te stellen ten behoeve van in het buitenland wonende Marokkanen die in de periode van 15 juni tot en met 30 september een enkele reis over zee maken, zo werd verder gedetailleerd.

Bij gezamenlijk besluit van minister Abdelkader Amara van Uitrusting, Vervoer, Logistiek en Waterstaat en minister Mohamed Benchaâboun van Economie, Financiën en Hervorming van de Administratie, zullen de mechanismen en modaliteiten voor de uitbetaling van deze toelage worden vastgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team