Zoeken

Mimoun Bergoual: overspel, verraad en moord via WhatsApp

31 mei 2023 - 09:00 - Wereld

©

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft gevangenisstraffen geëist van 19,5 en 18,5 jaar tegen de verdachten van de moord op Mimoun Bergoual. De 66-jarige zakenman van Marokkaanse afkomst werd in december 2020 in zijn woning in Oud Ade vermoord, bij een inbraak die opgezet bleek te zijn door zijn vrouw en haar minnaar.

De 40-jarige Latifa T, de vrouw van het slachtoffer, alarmeerde op 29 december 2020 de politie met het verhaal dat zij omstreeks 2.30 uur het slachtoffer waren geworden van een woninginbraak. Ze zou zich een tijd lang in het toilet hebben verstopt en trof bij het naar buiten komen haar man dood in de slaapkamer aan. De politie stelde snel een onderzoek in. De vrouw werd aanvankelijk ondervraagd als slachtoffer. Ze gaf toegang tot haar sociale media-accounts, alsmede haar computers en mobiele telefoons.

Lees ook: Nederland: mysterie rond moord op Mimoun Bergoual

Twee jaar later kwam er in het onderzoek nieuw bewijsmateriaal aan het licht, waaronder een lang WhatsApp-gesprek op de telefoon van de Latifa T. Ze dacht het bericht te hebben gewist. Uit het gesprek met haar minnaar Zakaria C., een van de medeverdachten, bleek dat het slachtoffer op de hoogte was van haar overspel en dat ze hadden besloten "de zaak te regelen" door beroep te doen op de diensten van de twee Franse medeverdachten, Youssef C. en Stevens S., om een inbraak te faken.

Onderzoek in zowel Nederland als Frankrijk leidde tot de aanhouding van de vrouw in Nederland. Haar minnaar (25) en twee andere mannen (33 en 50) werden in Frankrijk gearresteerd. Uit WhatsApp-berichten blijkt dat de vrouw haar man wilde doden ongeacht het middel, gif of geweld. De minnaar coördineerde de valse inbraak en gaf vanuit Frankrijk per sms instructies aan zijn medeplichtigen, om ten slotte zelf het huis van Bergoual binnen te gaan en de moord te plegen.

Lees ook: Vrouw vermoorde Mimoun uit Oud Ade blijft in de cel

Eenmaal in het huis mishandelde de "huurmoordenaar" het slachtoffer en wurgde hij hem. Tijdens het proces, dat vorige week van start is gegaan, heeft de openbare aanklager de bewijzen en verklaringen van de verdachten overlopen en geconcludeerd dat de vrouw samen met haar minnaar de moord op Mimoun heeft georganiseerd. Justitie eist voor de vrouw een gevangenisstraf van 19 jaar en voor de minnaar en de 33-jarige medeplichtige 18 jaar. De vierde verdachte, 50 jaar oud, zal waarschijnlijk onschuldig worden bevonden. De rechter zal op 21 juni uitspraak doen in deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team