Zoeken

Nederland: mysterie rond moord op Mimoun Bergoual

23 mei 2023 - 23:20 - Wereld

©

Op de eerste dag van het zes dagen durende proces naar de wurgmoord op de 66-jarige ondernemer Mimoun Bergoual uit Oud Ade, heeft de Haachtse rechtbank weduwe Latifa T., stevig ondervraagd over haar rol bij de dood van haar man. Volgens de politie smeedde ze samen met haar Franse minnaar een moordcomplot.

Bergoual kwam twee en een half jaar geleden door een misdrijf om het leven. Een paar maanden na zijn dood werden vier verdachten aangehouden, waaronder ook zijn echtgenote. Het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht de zaak inmiddels uitgebreid en zal de resultaten presenteren tijdens de inhoudelijke behandeling van het dossier, schrijft het AD.

Lees ook: Vrouw vermoorde Mimoun uit Oud Ade blijft in de cel

Bekend is dat de 40-jarige Latifa T. in de vroege ochtend van 29 december 2020 de politie belde en vertelde dat zij en haar man waren overvallen, ergens tussen twee uur en half drie die nacht. Zelf zat ze naar eigen zeggen op dat moment opgesloten op het toilet. Ze sloeg erin om na een paar uur te vluchten. De politie verhoorde haar in eerste instantie als slachtoffer van een woningoverval met fatale afloop. Maar na een onderzoek van haar telefoon kantelt het scenario. "Mevrouw sprak over scheiden en had een relatie met medeverdachte. De woningoverval lijkt in scène te zijn gezet. Een plan dat zij hebben bedacht", aldus het OM.

Lees ook: Vrouw vermoorde Mimoun uit Oud Ade blijft in de cel

Eind maart 2021 werden in totaal vier verdachten aangehouden, de echtgenote en drie Franse mannen, van op dat moment 48, 31 en 23 jaar oud. Volgens het OM had Latifa een affaire met Zakaria C., één van de drie Fransen. Op zijn telefoon heeft hij volgens het OM gezocht naar ’uitvoerders’ en heeft hij die gevonden in de andere twee aangehouden verdachten. Het OM zegt dat WhatsApp-gesprekken duidelijk maken dat Latifa T. en Zakaria C., de twee Fransen, naar het huis van Bergoual geleid hebben.

Bladna.nl