Zoeken

Vrouw vermoorde Mimoun uit Oud Ade blijft in de cel

29 november 2022 - 13:00 - Wereld

©

Tijdens een voorbereidende zitting in de langslepende rechtszaak rondom de moord op de 66-jarige Mimoun Bergoual uit Oud Ade, blijkt dat de drie verdachten, namelijk zijn 40-jarige echtgenote Latifa T., haar Franse minnaar Zakaria C. (25) en de eveneens Franse Youssef C. (32), voorlopig in de cel blijven zitten.

Ondernemer Mimoun Bergoual werd op 29 december 2020 dood aangetroffen in zijn huis in Oud Ade. Hij zou zijn gewurgd of gesmoord, schrijft het AD. Zijn echtgenote Latifa T. deed eerst melding van een overval. Ze verklaarde dat onbekende mannen de woning waren binnengedrongen. Ze was daarop het huis uit gevlucht en meldde zich later die nacht bij de politie in Leiden.

Lees ook: Zoon over vrouw vermoorde Mimoun Bergoual: "Ze ziet er normaal uit maar is echt gevaarlijk"

Latifa T. en Zakaria G. werden vorig jaar opgepakt in verband met de moord. Al snel bleek uit WhatsApp-berichten dat ze een relatie met elkaar hadden. Samen met twee ander verdachten zitten ze nu al ruim anderhalf jaar vast. Een andere verdachte, Stevens S., zou volgens justitie de uitvoerder van de moord naar Nederland hebben gereden. Hij was niet op de zitting aanwezig en mag het proces onder voorwaarden thuis afwachten.

Lees ook: Vrouw en minnaar faketen overval om Mimoun te vermoorden in Oude Ade

Latifa T. blijft volhouden dat ze niets te maken heeft met de moord op haar echtgenoot. De zaak zou woensdag inhoudelijk worden behandeld, maar de zitting werd uitgesteld. Er is nog een voorbereidende zitting nodig voor het resultaat van het lopend onderzoek. De volgende zitting in de zaak staat gepland op 16 februari 2023. De inhoudelijke behandeling wordt pas aan het eind van de maand mei verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team