Zoeken

Militaire industriezones: Marokko’s grote projecten

16 november 2023 - 18:00 - Economie

©

Marokko is actief bezig met het opzetten van een robuuste defensie-industrie en onthult een strategie gericht op het creëren van gespecialiseerde militaire industriële zones.

Abdellatif Loudiyi, minister belast met Administratie en Nationale Defensie, maakte dat bekend tijdens de presentatie van de begroting van zijn departement aan de commissie voor Buitenlandse Zaken, Nationale Defensie, Islamitische Zaken en Marokkanen in het Buitenland in het Parlement. Hij verzekerde dat er stevige maatregelen zijn genomen voor de oprichting van dergelijke zones, bedoeld om een geavanceerde defensie-industrie te vestigen en buitenlandse investeringen aan te trekken, meldt Hespress.

Lees ook: Israëlische dronefabrikant zet twee productiebedrijven op in Marokko

Er zijn al verschillende overeenkomsten ondertekend om de uitrusting van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) te versterken. Veel bedrijven tonen interesse om te investeren in de militaire sector in Marokko. Het koninkrijk heeft consequente stappen ondernomen om een geavanceerde defensie-industrie op te zetten sinds de inwerkingtreding van wet nr. 10.20 met betrekking tot defensie-uitrusting, aldus de minister. Volgens hem zal dit initiatief een significante rol spelen in de economische ontwikkeling, een geleidelijke onafhankelijkheid te bereiken in de defensie-industrie, te profiteren van de overdracht van geavanceerde technologieën, buitenlandse investeringen aan te trekken en nieuwe banen te creëren.

Lees ook: Marokko rekent op Turkije voor oprichting wapenindustrie

Een groep gespecialiseerde bedrijven heeft reeds aanvragen ingediend voor investeringsvergunningen in de defensie-industrie. Er zijn specifieke technische, economische, juridische en technologische criteria vastgesteld voor de selectie van bedrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team