Zoeken

De metamorfose van Hakim Ziyech: van vernedering tot glorie

2 december 2023 - 16:00 - Sport

©

Hakim Ziyech heeft na een teleurstellende periode bij Chelsea in Engeland zijn glimlach teruggevonden bij de Turkse club Galatasaray. Zijn toewijding aan zijn nieuwe club is duidelijk zichtbaar op het veld.

In Turkije bloeit Ziyech op en geniet hij van zijn tijd bij Galatasaray. Met twee doelpunten uit vrije trappen en een beslissende assist tegen Manchester United in de Champions League (3-3) afgelopen dinsdag, bevindt hij zich op een hoogtepunt onder leiding van coach Okan Buruk. Zijn uitstekende prestaties tonen aan dat hij op 30-jarige leeftijd nog steeds in staat is tot grootse dingen.

Lees ook: Hakim Ziyech betreedt selecte club van voetballegendes

Deze successen laten de vernederingen die hij bij Chelsea heeft ervaren, ver achter zich. Bij Stamford Bridge kreeg Ziyech nauwelijks speeltijd en kreeg hij zelf geen rugnummer van de Londense club. De huidige coach van Chelsea, Mauricio Pochettino, had hem ook niet opgenomen in de selectie voor de pre-season tour in de Verenigde Staten.

Lees ook: Marokko-Tanzania: Marokko wint, Ziyech scoort legendarisch doelpunt (video)

Nu heeft Ziyech in Turkije zijn geluk gevonden. "Het plezier heb ik weer teruggevonden, ik kan hier lekker mezelf zijn en voel dat ik weer opbloei," verklaarde hij tegenover Voetbal International na zijn laatste Champions League-wedstrijd.

Bladna.nl