Zoeken

Hakim Ziyech betreedt selecte club van voetballegendes

30 november 2023 - 21:00 - Sport

©

Hakim Ziyech heeft zich bij de legendes van het voetbal gevoegd met zijn recente prestatie in de Champions League. In de wedstrijd van Galatasaray tegen Manchester United, die eindigde in een 3-3 gelijkspel, scoorde Ziyech twee doelpunten uit vrije trappen. Hiermee plaatst hij zich naast grootheden als Cristiano Ronaldo en Neymar Jr.

Ronaldo scoorde voor het eerst tweemaal in een Champions League-wedstrijd in 2009 tegen FC Zurich, terwijl Neymar dit kunststukje herhaalde in 2018 tegen Rode Ster Belgrado.

Lees ook: Marokko-Tanzania: Marokko wint, Ziyech scoort legendarisch doelpunt (video)

Ziyech, die ook een beslissende assist gaf voor het derde doelpunt van Galatasaray, werd door de UEFA uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Zijn tweede doelpunt van de avond was niet alleen spectaculair, maar ook historisch, aangezien het het honderdste doelpunt van Galatasaray in 2023 markeerde.

Lees ook: Galatasaray: prachtig doelpunt van Hakim Ziyech (video)

De Marokkaanse international richt zijn aandacht nu op de volgende uitdaging, de wedstrijd tegen FC Kopenhagen, die cruciaal is voor de kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League. "Dit wordt een van de wedstrijden van het seizoen... We hebben het in eigen hand en als we doen wat we moeten doen, kwalificeren we ons voor de achtste finales," zei Ziyech na de wedstrijd tegen Manchester United.

Bladna.nl