Zoeken

Marokko-Spanje: spectaculaire hervatting politiesamenwerking

25 maart 2022 - 10:20 - Wereld

©

De positieve gevolgen van het besluit van de Spaanse regering om het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara te steunen, zijn reeds voelbaar. Hoge ambtenaren van de Spaanse politie en de Guardia Civil, zeggen dat de beslissing de aanslepende veiligheidsproblemen aan de grenzen met Marokko heeft gedeblokkeerd.

Volgens de politie en de Guardia Civil zal de verandering van het Spaanse standpunt over de Sahara een "stabiele" relatie tussen beide landen mogelijk maken. In slechts één week tijd is de uitwisseling van informatie over zaken die niet als urgent worden beschouwd door Marokko omdat ze Sebta en Melilla betreffen, aanzienlijk verbeterd, vertelt een hoge politiefunctionaris aan Cadena Ser.

Lees ook: Marokko-Spanje: samenwerking terrorismebestrijding overleeft crisis

Een andere hoge ambtenaar prijst de snelheid waarmee de politiële samenwerking met Marokko op het gebied van de drugshandel, de georganiseerde misdaad en de bestrijding van de illegale immigratie, na een onderbreking van twee jaar, opnieuw op gang is gekomen.

Lees ook: Spaanse inlichtingendienst positief over samenwerking met Marokko

De samenwerking bij de bestrijding van het terrorisme heeft tijdens de crisis vrij goed blijven functioneren, zeggen ze. Gedurende die hele periode zijn er verschillende gezamenlijke operaties georganiseerd die hebben geleid tot de ontmanteling van terroristische cellen en de arrestatie van meerdere jihadisten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team