Zoeken

Nieuw bewakingssysteem aan grens Melilla met Marokko

28 april 2022 - 17:40 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil is van plan een nieuw bewakingssysteem te installeren aan de land-, lucht- en zeegrenzen van Melilla met Marokko. Het doel is een versterking van de controle en de bewaking en het voorkomen van nieuwe bestormingen van de grens door migranten. Voor het project is een budget van 2,5 miljoen euro uitgetrokken.

Het nieuw bewakingssysteem bestaat uit vijf vaste stations in verschillende delen van de autonome stad. Die zullen worden verbonden met een commandopost in het operatiecentrum van Melilla en moeten zorgen voor de detectie, herkenning en identificatie van personen, zowel overdag als ’s nachts en zelfs onder moeilijke weersomstandigheden.

Lees ook: Sebta-Melilla: heropening grens nog steeds in bespreking

Elk station beschikt over een modulaire en instelbare sensor, een thermische camera, een daglicht camera, een laserafstandsmeter en een zichtbare laserverlichting. De stations zullen ook worden uitgerust met een serverkast, een monitor, een computer, een digitale videorecorder, een toetsenbord en een bedieningshendel. Kortom, een controletoren met toegang tot alle functies van het observatie- en bewakingssysteem.

Lees ook: Spanje wil grenzen met Sebta en Melilla snel heropenen

Dit type systeem "is doeltreffend voor het opsporen, controleren en volgen van migranten, dag en nacht, en het verzekert ook een doeltreffende grensbewaking", aldus de Guardia Civil. Het systeem zou binnen vijf maanden operationeel moeten zijn, zo schrijft Infodefensa op basis van de in dit verband uitgeschreven aanbesteding. Belangstellende bedrijven kunnen hun aanvragen tot uiterlijk 27 juni indienen. De winnende onderneming zal op 19 juli worden bekendgemaakt, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team