Zoeken

Melilla sterft zonder Marokkanen (video)

24 oktober 2023 - 19:15 - Wereld

©

Het uitblijven van wederkerigheid in het goederenverkeer aan de grens van Melilla met Marokko heeft ernstige gevolgen voor de autonome stad en met name voor handelaren in de enclave.

Sinds de sluiting van de grens meer dan vier jaar geleden hebben de meeste handelaren in General Astilleros in Melilla hun winkels moeten sluiten. De wijk is sindsdien niet meer tot leven gekomen. De heropening van de grens met Marokko veranderde niets in de situatie.

Lees ook: Dit is het "plan" van Marokko om Sebta en Melilla te heroveren

"Vroeger was de straat vol met handelaren die ’s ochtends vroeg hun winkels openden om de Marokkanen te bedienen die de Beni-Enzar grens overstaken om lokale producten uit de stad Melilla te kopen," legt buurtbewoner Sofiane uit aan El Faro de Melilla.

Vandaag de dag is de straat verlatener dan ooit. "Er komt hier niemand meer langs," klaagt Abdelkader, een werknemer van een voedingswinkel. "We overleven dankzij de bovenburen die ons al jaren kennen en bij ons komen kopen... Niets is meer zoals het was."

Lees ook: "Marokko blijft Melilla verstikken met een hybride strategie"

De bewoners en handelaren van het gebied klagen over het gebrek aan verlichting, waardoor de lokatie in het donker wordt gehuld zodra de nacht valt, en een toevluchtsoord is geworden voor jongeren en niet-begeleide minderjarigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team