Zoeken

Voorrang voor Europese Marokkanen aan grens met Melilla

27 juni 2023 - 11:00 - Wereld

©

Inwoners van Melilla hadden afgelopen zondag veel kritiek op het feit dat er aan de grens voorrang wordt gegeven aan Marokkanen die in het buitenland wonen en deelnemen aan de operatie Marhaba 2023.

Inwoners van de autonome stad moesten afgelopen zondag meer dan zes uur wachten aan de Beni-Enzar grens om Marokko binnen te geraken. "We stonden in de rij van 11 uur ’s ochtends tot half zes ’s middags. Dat is zes uur en half later. We waren wanhopig, vooral degenen onder ons met jonge kinderen", vertelde een gezin dat onder weg was naar Nador voor de viering van Eid ul-Adha aan Melilla Hoy.

Lees ook: Marhaba 2023: zware verkeersopstopping in Melilla

De inwoners van Melilla zijn boos over de voorrang die wordt verleend aan de Marokkaanse diaspora die met een voertuig via de autonome stad op doorreis is, in het kader van Operatie Marhaba. Ze roepen op tot "een menselijker grensbeleid". "Als het het geld dat voor onze kortingen moet dienen gaat naar Marokkanen die deelnemen aan Operatie Marhaba, wat heeft het dan voor zin om deze operatie via Melilla te laten lopen?", vragen sommige inwoners van de autonome stad zich af.

Lees ook: Wereld-Marokkanen met vooraf gekocht ticket krijgen voorrang in Spaanse havens

Anderen hekelen ook het "gebrek aan beheer" van de operatie door regeringsafgevaardigde Sabrina Moh. Ze roepen haar op om onmiddellijk "af te treden". Er circuleren ook oproepen op sociale netwerken voor een demonstratie op dinsdag om 21.00 uur, om een "soepelere, humanere grens" op te eisen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team