Zoeken

Megacontract HSL Marokko: nieuwe concurrent in de race

6 januari 2024 - 14:30 - Economie

©

Hyundai Rotem, een Zuid-Koreaanse fabrikant van rollend materieel, mengt zich in de strijd om een omvangrijk contract van het Marokkaanse Spoorwegmaatschappij. ONCF heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de aankoop van 168 nieuwe treinen, waarvan 18 hogesnelheidstreinen.

De dochteronderneming van de Hyundai Motor Group gespecialiseerd in de bouw van rollend spoorwegmaterieel, heeft aangekondigd mee te dingen in de aanbesteding van ONCF. De deal, met een totale waarde van 16 miljard dirham, moet voor 31 juli worden afgerond. Naast Hyundai Rotem zijn er al zeven andere voorgeselecteerde fabrikanten, waaronder CAF uit Spanje, Siemens Mobility uit Duitsland, CRRC Group uit China, Hitachi Rail STS uit Japan-Italië, het Franse Alstom en haar Spaanse dochteronderneming Talgo.

Lees ook: HSL tussen Casablanca en Madrid vóór 2030?

De aankoop van de 168 nieuwe treinen (150 voor intercity-, sneltrein- en stedelijke diensten, en 18 hogesnelheidstreinen voor uitbreiding van de hogesnelheidslijnen) past binnen de visie van Koning Mohammed VI om het nationale spoorwegnetwerk te versterken als een voorkeurskeuze voor duurzame en inclusieve mobiliteit. De eerste treinen worden verwacht in 2027, met de laatste levering gepland voor 2030.

Lees ook: Rabat krijgt nieuwe HSL-treinstation

De aanbesteding omvat drie componenten: de aankoop van treinen met een leveringsschema over vier jaar van 2027 tot 2030; een partnerschap voor onderhoud (opzetten door ONCF en de geselecteerde fabrikant van een gezamenlijke structuur, die verantwoordelijk zal zijn voor het onderhoud van de treinen namens ONCF); en industriële ontwikkeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team