Zoeken

Brand Finance: Marokko 3ᵉ meest invloedrijk Afrikaans land

4 maart 2023 - 08:00 - Wereld

©

Op 2 maart publiceerde het Britse bureau Brand Finance tijdens zijn jaarlijkse Global Soft Power bijeenkomst zijn ranglijst voor 2023 van ’s werelds meest invloedrijke landen. Marokko krijgt opnieuw een plaats op de lijst, ook al verloor het enkele punten.

De 3 meest invloedrijke Afrikaanse landen volgens de Brand Finance ranking zijn Marokko, Egypte en Zuid-Afrika. Helaas staat geen van deze landen in de top 20 van de wereldwijde ranglijst. Marokko staat op de 55ᵉ plaats en verliest 9 plaatsen, Egypte is 38ᵉ in de ranking en daalt 7 plaatsen en Zuid-Afrika is 40ᵉ en verliest 6 plaatse, meldt het agentschap Ecofin.

Lees ook: Marokko 3e beste bestemming in Arabische wereld

Volgens de experts van de Britse firma staan Marokko en de andere Afrikaanse landen op de ranglijst nog voor enorme uitdagingen in meerdere sectoren zoals "bedrijfsleven en handel, bestuur, internationale betrekkingen, cultuur en tradities, media en communicatie, onderwijs en wetenschap, mensen en waarden en een duurzame toekomst".

Lees ook: Vijf meest invloedrijke Marokkaanse vrouwen volgens Forbes

De grote winnaars dit jaar zijn Oekraïne, dat van de 51e naar de 37e plaats is gestegen, en de Golfstaten, die een boost hebben gekregen door het succes van het WK 2022 in Qatar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team