Zoeken

Marrakech in top 10 van beste steden ter wereld

15 januari 2023 - 07:00 - Economie

©

Marrakech staat in de top 10 van beste steden ter wereld om te bezoeken en om er te wonen. Dat blijkt uit de rangschikking van een gespecialiseerd tijdschrift.

Marrakech neemt de 7ᵉ plaats in op de 2022-ranglijst van de beste steden om te bezoeken van de Time Out Index, een jaarlijks onderzoek onder stedelingen over de hele wereld, samengesteld door de Time Out Group, een wereldwijd media- en horecabedrijf.

Lees ook: Marokko in top 10 mooiste bestemmingen in 2023

"Mensen, creativiteit en geloof in de toekomst hebben Marrakech in staat gesteld de pandemie met een nieuw elan te boven te komen. De stad staat al langer bekend als een internationale smeltkroes", prijst het tijdschrift. De okerkleurige stad dankt haar plaats in deze ranglijst ook aan haar "gemeenschap" en haar "creativiteit".

Lees ook: Hassan II moskee in Casablanca is mooiste moskee ter wereld

Edinburgh staat bovenaan de top 10. Het wordt gevolgd door Chicago (Verenigde Staten), Medellin (Colombia) en Glasgow (Schotland). Daarna volgen Amsterdam (Nederland), Praag (Tsjechië) en Berlijn (Duitsland). Montreal (Canada) en Kopenhagen (Denemarken) sluiten het podium af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team